Polyester döküm, poliresin ve poliüretan

21-01-2022 13:04
Polyester döküm, poliresin ve poliüretan
Döküm polyester, poliüretan ve poliresin nedir?
Uygulama alanları çok geniş olan, üç birbirine benzeyen ama içerikleri sebebiyle birbirinden ayrılan bu hammaddeleri bizi ilgilendiren dekoratif obje üretimi konusunda kısaca incelemek istedik.
 
Poliresin Nedir ?
 
Reçinenin ana malzeme olarak kullanıldığı bir hammadde olan poliresin, sanatsal ürünlerin üretiminde tercih edilmektedir. Figürler, hayvanlar, manzara resimleri yapılırken kullanılır ve çeşitli simülasyon efektleri üretmeye yardımcı olur. Poliresinin içine kokulu taş tozu, renk verici macunlar ve reçine gibi son derece farklı özellikte gübreler eklenerek farklı şekiller alması sağlanır. Gübreleme konusunda son derece zengin bir çeşitlilik söz konusudur. Çünkü birçok el sanatı ürünü ve döküm işinde farklı formlarda gördüğümüz objelerde gerçekçi etkiler bu malzemeyle yaratılır
 
Poliresin Kullanım Alanları
 
Gerçekçi figürler ve 3 boyutlu objeler üretmek için kullanılan poliresin kullanım alanları son derece fazla olan bir hammaddedir. Sanatçıların istediği şekillendirmeyi yapabilmesi için elmas etkisi sağlayan pürüzsüz ve saydam bir yüzey yaratır. Bu yüzden işlenmesi kolaydır. 3 boyutlu oyma işlerinde yaygın olarak kullanılır. Biblo ve heykelciklerin üretiminde çok iyi bir malzeme olduğundan, bu tür ürünlerin üretilmesinde vazgeçilmezdir.
Poliresin hediyelik eşya, banyo ürünleri, dekoratif ev ürünleri gibi ürünlerin üretiminde benzersiz bir tasarım ve gerçekçilik etkisi sağlar. Taklit taş, imitasyon porselen, böcek, kuş, çiçek, çimen gibi detayların üretilmesinde endüstri, inşaat, tıp, dekorasyon sektörlerinde kullanılan bir hammaddedir.
Canlıların sağlığına olumsuz etkileri bulunmayan, hafif ve son derece mükemmel sonuçlar elde
edebileceğiniz el sanatları üretimi sağlayan poliresin malzeme savunma sanayinden inşaata, tıptan dekorasyona kadar sayısız kullanım alanına sahiptir.
 
Polyester döküm,
 
Polyester reçine ve içeriğinin kimyasal katkısına kalsit eklenmesiyle ortaya çıkan bir maddedir ve sertleştiğinde ağırlaşır.
 
Poliüretan, polyester gibi sıvı bir reçinedir. O nedenle birçok kullanıcı tarafından karıştırılır.
Poliüretanpolyestere benzer bir maddedir. Ancak aradaki fark, poliüretan reçinesi daha hafiftir.
Kaynaklar; hobipolyester.blogspot.com, enstitu.blog
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.